Producatori Radiatoare

Producatori de calorifere

  • AIRFEL

Airfel este unul din liderii domeniului instalatiilor de incalzire si climatizare din Turcia. Radiatoare Airfel sunt exportate catre toate continentele lumii.

In 2011 Airfel a fost achizitionat de catre concernul japonez Daikin.

  • RETTIG - Purmo, Vogel & Noot, Radson

Rettig Heating este o parte a concernului Rettig ICC Group, cel mai mare producător de radiatoare din lume.

Purmo este numele unei mici localităţi din Finlanda, unde in 1952 3 colegi au pus bazele unei întreprinderi, care producea unelte agricole. Trei ani mai târziu, fabrica lor pe care au numit-o Purmo-Produkt a fost distrusă de incendiu forţându-i pe fondatori să mute producţia în Jakobstad, unde şi-au continuat activitatea lucrativă. Spre finele anilor 50, Purmo-Produkt a cumpărat o mică fabrică de radiatoare şi astfel a început producţia primelor radiatoare panou cu marca Purmo.

La începutul anilor 70, firma Purmo Produkt a fost preluată de concernul Rettig. Producţia de radiatoare Purmo a fost modernizată şi automatizată. În curând aceste radiatoare Purmo au înregistrat succes în Finlanda şi au început să fie exportate, inclusiv în Germania. În alte ţări Purmo începe să-şi deschidă reprezentanţe comerciale.

Actualmente productia de radiatoare Purmo este localizata în Finlanda şi Polonia, de unde sunt livrate în circa 20 de ţări. Sub marca Purmo se produc şi radiatoare de baie, decorative, speciale precum şi sisteme de incalzire prin pardoseala.

  • KERMI

Totul a inceput in anul 1960 cand fondatorul Kurt Kerschl, impreuna cu alti 2 asociati, a pus bazele productiei de rezervoare de motorina in localitatea Plattling (Germania). Denumirea Kermi deriva din numele a doi dintre acesti asociati: KERSCHL si SCHMIDT. Programul de productie a rezervoarelor de combustibil lichid a fost lansat pe o linie de fabricatie automatizata.

Istoricul Kermi in date:

1967 s-a demarat productia de radiatoare compacte tip panou, iar in 1972 s-a dat in folosinta prima linie de fabricatie total automatizata pentru productia de radiatoare Kermi;
1973, Kermi a fost preluata de concernul Salzgitter, fiind o baza pentru dezvoltarea puternica ce va urma, 1975 fiind anul in care Kermi se impune ca o firma dominanta pe piata producatorilor de radiatoare
1976, Kermi incepe productia de Cabine de dus;
1984, finalizarea centrului de otel: prelucrare primara, debitare, iar in 1987 lansarea primului radiator Kermi cu ventil incorporat NT 2000;
1989 are loc fuziunea dintre Salzgitter si Preussag AG, prin acesta completandu-se gama de fabricatie: sortimentul complet de radiatoare compacte, corpuri de incalzire de baie, cabine de dus.
1992 noua fabrica de radiatoare compacte Kermi
1997 introducerea in gama Kermi a convectoarelor si a peretilor de incalzire;
2001 fuzionarea Kermi ca firma sora cu concernul elvetian AFG Arbonia-Forster-Holding AG;
2005 se introduc pe piata radiatoare Kermi cu inovativul principiu X2 prin radiatorul cu ventil incorporat Therm X2 cu posibilitati de racordare laterale sau la mijloc.
2009 lansarea pe piata de radiatoare a setului de upgrade X2 care face posibila utilizarea principiului X2 si la radiatoarele Kermi compacte obisnuite.

  • IRSAP

IRSAP a luat naştere în anul 1963 în Italia la Arqua' Polesine, provincia Rovigo. Îşi începe activitatea cu producţia de calorifere din oţel turnat, 3 ani mai târziu fiind creat TESI, un calorifer tubular..

În anul 1978 ia nastere IRSOL, pentru producţia de instalaţii solare. În 1981 a fost lansat pe piata NOVO, primul calorifer inovator de baie pentru prosoape produs în Italia, ce este conceput nu numai ca produs de încălzire, ci şi ca obiect decorativ, îmbogăţind cu forme, culori şi funcţii, sintetizând noua semnificaţie a mărcii înregistrate “I TERMOARREDATORI”.

În 1966 IRSAP intră în sectorul climatizării propunând o serie completă de produse pentru condiţionarea aerului: iau naştere “I CLIMARREDATORI”. În 2000 achiziţionează RHOSS, societate istorică, pentru consolidarea prezenţei sale pe piaţa climatizării. Se inaugurează noua filială comercială spaniolă la Barcelona.

În 2001 IRSAP lărgeşte gama de calorifere de baie. Se inaugurează noua filială comercială franceză la Vourles (Lyon).

În 2004 este lansată noua gamă de radiatoare electrice. Este infiintata fabrica IRROM la Cluj-Napoca (România). În 2005, este achiziţionata o locatie pentru producţia de calorifere la Beijing.

În 2006 este prezentată gama de calorifere de design.

Sistemul calităţii societăţii IRSAP este certificat UNI EN ISO 9001:2000, randamentul termic al tuturor caloriferelor este certificat conform normelor EN 442 şi NF. Toate produsele poartă marca CE. Sectorul de producţie din Arqua' Polesine se desfăşoară pe o suprafaţă de 100.000 m2, din care 50.000 sunt acoperiţi, fiind angajate 457 persoane.

Cititi mai mult despre diferitele tipuri de radiatoare, precum si alte detalii in acest Articol